Foto: Christiane Helsted Juul

Ina Victoria Haller

Autoriseret psykolog og børnebogsforfatter 

Ina har en baggrund som psykolog i den private børne- og ungdomspsykiatri. Hun har således et bredt kendskab til udviklingspsykologi og til følelses- og adfærdsmæssige vanskeligheder hos børn, som er forårsaget af psykiatriske problemstillinger, opvækstvilkår, samt traumer (store som små). Gennem sit forfatterskab har Ina ligeledes beskæftiget sig med udviklingspsykologien og barnets typiske udvikling, og har på den måde erfaring med både barnets typiske- og atypiske udvikling.

Ina er derudover R&D projektleder hos Pearson Assessment, der er et testforlag, som udvikler og tilpasser psykologiske tests. Ina har gennem dette arbejde erfaring med oversættelsesarbejde og tekstredigering, samt planlægning og gennemførsel af større projekter.


Foto: Christiane Helsted Juul

Lea Letén

Cand.IT, børnebogsforfatter og illustrator

Lea er Cand IT med speciale i kommunikation og brugerinvolvering. Hun står som illustrator bag ca 60 udgivelser for børn i alderen 0-10 år, hvoraf hun også har skrevet en stor portion.

Lea har et solidt kendskab til både analoge og digitale produktioner og er specialiceret i at inddrage brugere i processen.

Lea har mange års erfaring i at afholde workshops og formidle svære emner for børn, herunder lungekræft, depression, historisk materiale og videnskabelige emner. Lea har en stærk fornemmelse for, hvordan man skaber tilgængelige værker for børn, der både rummer kunstnerisk kvalitet og svært indhold.


Både Lea Letén og Ina Victoria Haller har mange års erfaring med kommunikation for børn. De har sammen skabt en række populære bøger, der stimulerer sprogudvikling og åbner for samtalerne med de mindste. Blandt andet Den store snikke-snakke bog, og Den lille bog om store følelser, der er lavet som dialogværktøj, hvor barnet deltager aktivt i læsningen. Den lille bog om store følelser skaber samtaler omkring følelser, således at barnets emotionelle udvikling støttes, og barnet ordforråd for følelser udvides.


Rebus Børneformidling har kun to faste medarbejdere, og anvender løbende freelanceudbydere for at holde produktionsprisen acceptabel og for at give muligheden for at sætte det rette hold til hver opgave. Leas kendskab til børnebogsbranchen sikrer at det altid er det helt rigtige kreative team der sættes på den enkelte opgave. Inas erfaring som psykolog giver en solid faglig basis i hvert produkt.

Vi konsulterer eksperter inden for et givent område ved hvert produkt, ligesom vi altid trækker på målgruppens erfaringer.