Skift i barnets verden

Børn oplever store ændringer i deres verden. Både når hverdagen ændres fra vuggestue til børnehave og når det er slut med sut eller starten på en ny rutine.

Disse overgange er ubegribelige for børnene, i den forstand, at de ikke ved hvad der venter dem. Derfor har behovet for denne typer produkter været tilbagevendende for både virksomheder og forlag.

I samtale med relevante fagfolk, der møder barnet i disse overgange, danner vi os et overblik over hvilke konkrete situationer, barnet kan forvente at møde, og hvilke usikkerheder der ofte opstår i de nye situationer.

Vi balancerer altid mellem det konkrete og det åbne, så barnet både kan genkende situationen, og selv læse sig ind i den.Vuggestue - børnehave - skole

Overgangen mellem vuggestue, børnehave og skole er et tilbagevendende tema, som vi har lavet flere produkter over. Min dag i vuggestue 

Bogen beskriver på søde vers, dagligdagen for de mindste, og gennemgår afsked, rutiner, hygge og konflikter.

Bogen åbner for snakke om de mindstes verden, som kan være svært at sætte ord på, uden hjælp fra konkrete situationer barnet kan spejle sig i. 

Min dag i vugestue Min dag i vuggestue er skrevet af Marianne Iben Hansen
At gå i børnehave
Min dag i børnehave er udviklet i samarbejde med forlaget Carlsen, Mary Fonden og Red Barnets antimobbeprogram Fri for Mobberi.

Illustrationerne er af Dina Gellert, og de hjælper med at vise hvilke konflikter der kan opstå, og hvordan man kan være en god ven igennem en dag i børnehaven. 

Bogen kan både bruges i daginstitutionen og i hjemmet. Fra 3 år
Skolestart

Skolestarten er stor for børn, og ofte lige så stor for forældre. Omverdenens begejstring for denne overgang, kan for mange børn virke overvældende og svær at imødekomme. 


Vi har lavet et par bøger, der giver et konkret billede af, hvad det vil sige at starte i skole, med fokus på glæden ved det nye, men samtidig også på, at alle børn er spændte og ofte lidt nervøse for at starte i den der skole, alle taler så meget om.

Skolestart Personlig bog om skolestart fra min bedste bog med illustrationer af Christinna Krog Andersen

Min dag i nulte er skrevet af Ina Victoria Schou Haller og illustreret af Peter Bay Alexandersen
Se læseprøve på bogen her

Bogen er udviklet i samarbejde med  Red Barnet og Mary Fonden, så børn kan lære at begå sig i et fællesskab og undgå ensomhed, mobning og uheldig adfærd.

Bogen lægger op til både samtaler og øvelser, der gavner fællesskabet i en ny klasse. Ina fortæller her om tankerne bag bogen: http://bog.dk/min-dag-i-nulte/

Min dag i nulte Illustration af Peter Bay Alexandersen
Illustration af Peter Bay Alexandersen Vi arbejder ofte med dialogisk læsning og aktiviteter
At sige farvel til sutten
Slut med sut Illustrator: Jonas Sonne

At lægge sutten kan for nogen børn være en sorgfuld overgang. I frø og sutterne, og Den magiske suttealf erstattes tabet af sutten med gode oplevelser,. Konsekvenserne af at fortsætte med sutterne strejfes også på humoristisk vis.

Frø og sutterne Tandlægen forklarer lidt om sutter. Illustration: Lea Letén